The best of OdVa 1981 till 2000 or so..

Kantoor geschiedenis

Het kantoor is in 1981 opgericht door Onno de Vries en Peter Sas.
In 1982 wordt het team versterkt met Hans Bloem en in 1983 met Christian Bouma.
De Vries Sas Bloem Bouma Architecten werd de naam van het bureau. De eerste jaren gevestigd in de Reguliersdwarstraat 40, later aan de Prins Hendrikkade 22 te Amsterdam.
De eerste projecten waren café Oblomow in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam en kort daarna in de zelfde straat de nachtclub ‘36 op de schaal van Richter’.
Vele horecagelegenheden volgden op het succes van deze eerste twee: Walem, Panini, Rum Runners, Morlang, ect.
Daarnaast werden winkels gebouwd en grachtenpanden verbouwd tot appartementen.
Vanaf 1986 hebben we voor Esprit de winkel/showroom/kantoor aan het Spui verbouwd als ‘local architect’ in samenwerking met Antonio Citerio.
Een ander groot project uit die tijd was de verbouwing van de panden aan de Gouden Bocht tot kantoorruimten, horecagelegenheden en parkeergarage.
Na opdrachten voor Dentsu Nederland en voor Clifford Chance krijgen de kantoorinterieurs steeds meer aandacht.
Vooral de Stibbetoren en later de nieuwe behuizing van Clifford Chance aan de Apollolaan zijn belangrijke projecten geweest in de ontwikkeling van het bureau; dat inmiddels was omgedoopt tot De Vries Sas Bouma architecten. In 1995 verhuisde het bureau naar Loods 6 aan de KNSM-laan in Amsterdam. Projekten waren daar onder meer de zeer complexe verbouwing en inrichting van het Hirschgebouw in opdracht van Baker & McKenzie en het hoofdkantoor voor Dexia-bank Nederland, een kantoor voor ongeveer 1000 werkplekken aan de IJ-oever in Amsterdam en het gebouw aan de Ceintuurbaan in Amsterdam met 12 appartementen, een winkel en parkeergarage.
Na het afscheid van Peter Sas heet het bureau nog enige jaren De Vries Bouma Architecten en verhuist in 2005 naar Badhoevedorp. In mei 2008 start Christian Bouma zijn eigen bureau onder de naam Studio C en blijven wij in Badhoevedorp achter onder de naam: Onno de Vries Architecten.